Alene i parterapi i Aarhus
Red parforholdet selv om din kæreste ikke vil med i parterapi
Alene i Parterapi er også et tilbud til dig :
- som ønsker at blive klogere på dig selv og din andel i de udfordringer du oplever i dit/dine parforhold.
- Som lige er kommet ud af et forhold og drømmer om at lære at passe bedre på dig selv og få det parforhold, som du drømmer om.
Tilbuddet består af af 5 sessioner, som jeg skræddersyr specielt til dig.
Prisen er 4000 kr.
Hvis du ønsker det, kan du dele betalingen i to rater, eller du kan starte med at købe et kort forløb på 3 sessioner
3 sessioner koster 2500kr
Min erfaring er dog, at der skal mindst 5 sessioner til for at flytte dig derhen, hvor du konkret mærker at dit kærlighedsliv begynder at blomstre igen.
“Men kan man gå alene i parterapi?” bliver jeg spurgt om.
Sagtens – og det kan endda redde dit parforhold og forhindre skilsmisse på samme måde, som et almindeligt parterapeutisk forløb.
Rigtig mange par sidder stadig fast i den forestilling, at bare de diskuterer forholdet og diverse mangler og fejl hos hinanden længe nok, så skal det nok lykkes til sidst. Ofte sidder folk hjemme i stuerne i årevis og skændes så det brager, uden at komme et skridt nærmere hinanden. Mange par genudspiller de samme dramaer om og om igen uden at forsøge at få hjælp udefra, og derfor er der stadig alt for mange par, som ender med at gå fra hinanden.
Det er en skam, for alle undersøgelser viser faktisk, at parterapi virker.
Men hvad gør jeg så. hvis min kæreste ikke vil med i Parterapi?
Jamen , så kommer du bare alene!
Hvis du kan mærke, at I er på vej ned af slisken i dit parforhold, så nytter det jo ikke noget at fortsætte i samme rille med at kritisere, bebrejde, klage, og have ondt af dig selv. Eller fortælle dig selv, at hvis bare din mand/kæreste var mere af alt det , som han tilsyneladende ikke er, ja så vil problemerne løse sig.
Drømmen om følelsesmæssig symbiose<
Kernen i mange af de problemer, som vi oplever i vores parforhold er drømmen om følelsesmæssig symbiose, som får os til at definere virkeligheden ud fra os selv. Emotionel symbiose er en projicering af vores egen virkelighedsopfattelse over på et andet menneske, baseret på den fejlslutning, at den andens virkelighed kun gælder, hvis den matcher din egen. “Jeg ved, hvordan det skal være, og hvis du ser anderledes på det, er der noget galt med dig. Du er den forkerte af os to”.
Så har vi balladen – og utallige efterfølgende skænderier, som næsten aldrig handler om det vi tror.
De fleste af os beskæftiger os ikke med at lære os selv at kende på et dybere plan, før vi begiver os ind i et parforhold eller gifter os. Og når der opstår problemer, er vi umiddelbart tilbøjelige til at skyde skylden på partneren.
Vores dybere behov og længsler er oftest slet ikke de samme, selvom vi matcher hinanden på mange af de områder, som vi i starten synes var absolut afgørende. De fleste af os kender ikke vores eget tilknytningsmønster, men det burde vi, for det er ret afgørende i ethvert kærlighedsforhold.
Tilknytningsteorien
Tilknytningsteorien forklarer, hvorfor du reagerer, som du gør i dine vigtige relationer, når det er svært. Når begge har overskud, er det nemt at være i relationen. Men i pressede situationer, når du ikke får, hvad du har brug for, hvordan reagerer du så? Det forklarer tilknytningsteorierne.
Forskning har vist, at der er 4 grundlæggende tilknytningsmønstre:
- Tryg tilknytning
- Utryg tilknytning med undvigende/afvisende mønster
- Utryg tilknytning med ængstelig/ambivalent mønster
- Utryg tilknytning med desorganiseret mønster
Når du og din mand/kæreste reagerer i parforholdet ud fra forskellige tilknytningsmønstre bliver det svært at forstå hinanden. Vi bliver ofte fanget i tilsyneladende modsatrettede behov og længsler omkring autonomi og frihed og behov for samhørighed og kærlighed. Og disse modsatrettede behov og overlevelsesstrategier kan føre os ind i en dans af misforståelser og gentagne skænderier, som kan ødelægge den kærlighed, som vi oprindelig mødte hinanden med.
Du kan læse mere om tilknytningsteorien her
Forstå dit tilknytningsmønster
Dit tilknytningsmønster grundlægges i barndommen, men dine oplevelser og erfaringer senere i livet spiller også ind. Det betyder også at du ikke er fanget i et bestemt tilknytningsmønster.
Du er fri til at udvikle dig og begynde at heale de dele af dit tilknytningmønster, som spænder ben for dig i dit kærlighedsliv.
Når du begynder at udvikle dig personligt og GØR noget andet i dit parforhold, ja så får du også noget andet, end det du plejer.
På den måde kan du sagtens alene sætte skub i en positiv bevægelse i dit parforhold, hvor kærligheden får nye muligheder for at folde sig ud og blomstre imellem Jer.
Forløbet Alene i Parterapi er til dig, som ønsker :
- At forstå dig selv og din egen kærlighedsbagage.
- At forstå hvordan din opvækst kan spænde ben for et harmonisk og kærligt parforhold.
- At få ryddet op i den følelsesmæssige rygsæk af negative overbevisninger og fastlåste mønstre i dit kærlighedsliv.
- At lære at forstå, hvorfor dit tilknytningsmønster kan udløse de samme skænderier igen og igen.
- At udvikle din evne til at turde elske og blive elsket
- At forstå den dybere årsag til skænderier og gentagne konflikter i dit parforhold
- At gøre en personlig indsats for at forhindre skilsmisse
- Som er tvivl om det forhold du er i
- Som er på vej ud af et forhold
Giv dig selv og dit parforhold en ny chance inden det er for sent
Tøv ikke for længe
Ring til mig på 22408941
eller send en mail: karen@livogessens.dk
Du er også velkommen til at ringe til mig og få en kort uforpligtende samtale om et “Alene i Parterapi”- forløb er noget for dig.
Ring til mig på 22408941
Eller send en mail: karen@livogessens.dk
Du er velkommen til at få en kort uforpligtende samtale om et “Alene i Parterapi”- forløb er noget for dig.
I det forløb jeg har haft, har jeg lært at mit store behov for kærlighed og opmærksomhed fra min kærestes side stammer et helt andet sted fra. Nok så mange søde og anerkendende ord fra min kæreste kan ikke ”fylde mig op” Han kan hjælpe og støtte mig, men mit selvværd er mit eget ansvar. Jeg er også blevet klar over, at han i virkeligheden tit er bange for at være utilstrækkelig, når han trækker sig i en konflikt.
Jeg forstår mig selv meget bedre i dag, og det har betydet at vores parforhold har udviklet sig i en positiv og meget mere harmonisk retning.