+45 22408941 karen@livogessens.dk

Karen Østergård, psykoterapeut og parterapeut

Jeg er certificeret psykoterapeut med speciale indenfor parterapi, og har haft egen klinik i mange år.Jeg er født i Silkeborg i 1954, er uddannet pædagog og har arbejdet med børn, unge, voksne, par og familier i over 30 år, og har interesseret mig for personlig og spirituel udvikling lige så længe.

Min passion for personlig udvikling, kærlighed og parforhold tager udgangspunkt i min egen opvækst. Mine forældre blev skilt, da jeg var 8 år, og det var en skelsættende oplevelse for mig. Jeg iagttog med en blanding af dyb undren, sorg og skrækblandet fascination, hvordan to mennesker kunne drive hinanden til vanvid.

For mig blev denne oplevelse til en livslang interesse for de dybere følelser, tanker og drivkræfter hos de mennesker, som jeg mødte på mit vej.Og jeg har specialiseret mig i parterapi og individuel psykoterapi for kvinder, fordi jeg gerne vil gøre en forskel indenfor det felt, som jeg kender bedst fra mit eget liv. Det betyder, at jeg selv har oplevet at blive skilt, været single med små børn, og har kæmpet med kærligheden en stor del af mit liv.

I dag er jeg et  helt andet sted og jeg ved at det kan lykkes at gå fra et liv i gråtoner til et liv i farver. Og jeg ved, at du kan gøre det samme.

Uddannelse

Jeg er medlem af Psykoterapeutisk Forening( MPF), hvilket er din garanti for, at jeg lever op til de fastsatte standarder omkring grunduddannelse og erhvervserfaring. Det betyder at jeg, udover min grunduddannelse, har en  psykoterapeutisk efteruddannelse omfattende teori, egenterapi og supervision på  4½ år.

Mine personlige oplevelser og erfaringer omkring kærlighed, parforhold og selvværd har været udgangspunktet for mine uddannelser inden for både det individuelle psykoterapeutiske område og for min uddannelse som parterapeut.

Jeg har, udover min grunduddannelse som ID-psykoterapeut, følgende efteruddannelser:

  • Imago-parterapi ved Cand. Psyk Jette Simon
  • Eksternship og Core skills Advanced Training( Level 1og 2 & level 3 og 4)   indenfor Emotionsfokuseret Parterapi, ICEEFT
  • Mindfullnes og kognitiv terapi ved Cand. Psyk. Morten Hecsher
  • Tantra, meditation og nærværstræning ved Cand. Mag. Neel Fasting fra Vækstcenteret i Nørre Snede
  • Klinisk hypnoseuddannelse ved Cand. Psyk. Lone Kjærvang
  • Body-Essens træningsforløb ved Cand. Psyk. Henrik Juul
  • Skam, sjælens længsel og at være selvglad ved Cand. Psyk. Lars Sørensen.
  • Krisepsykologi ved Cand. Psyk. Henrik  Lyng
  • Drømmetydning ved Psykoterapeut Aster Mortensen