+45 22408941 karen@livogessens.dk

Parterapi i Risskov nær Aarhus

Jeg tilbyder parterapi, der virker i private fredelige omgivelser på min adresse i Risskov – ikke langt fra Aarhus C.

Kærlighed, erotik og intime relationer er for de fleste mennesker forudsætningen for et godt og meningsfyldt liv. Når kærligheden ikke trives er parterapi en mulighed, både for par som ønsker at komme tilbage på sporet og gøre en fælles indsats, og for par som ønsker hjælp til at afklare, om de skal blive sammen. Hvis I har ondt i parforholdet, oplever I måske en eller flere af følgende problematikker:

  • En følelse af, at I er vokset fra hinanden
  • Opslidende skænderier og magtkampe
  • Manglende nærvær og kontakt
  • Svigtende engagement og ansvarlighed
  • Nedsat lyst og seksuelle problemer
  • Sidespring og længerevarende utroskab
  • Jalousi og manglende tillid til partneren
  • Modløshed og tanker om skilsmisse
  • Voldsomme diskussioner om mine børn/dine børn/ vores børn

Det er aldrig for sent med parterapi

Kan I nikke genkendende til nogle af disse typiske udfordringer i parforholdet, er det nu I skal tage hinanden i hånden og gøre en indsats for at få glæden, nærheden og det erotiske samliv til at blomstre igen. Måske tænker I, at problemerne er uløselige, men uanset problemernes karakter og hvor længe de har fået lov til at udvikle sig, er der både håb og masser af muligheder for at vende den negative spiral. Jeg anvender imagoterapi, også kaldet kærlighedens terapi, og emotionsfokuseret parterapi i arbejdet med problemer i parforhold og ægteskab.

Parterapi virker!

Næste halvdelen af alle ægteskaber og parforhold går i opløsning, og alligevel er det kun få der søger hjælp i form af parterapi, selvom ny forskning viser, at det gør en forskel. En af årsagerne til at så få søger hjælp, er måske en romantisk forestilling om, at kærlighed er en særlig følelse og enten er den der, eller også er den der ikke. Når jeg siger, at det at kunne elske ikke bare er noget, som vi er født med, men at både kærlighedsevnen og evnen til at udtrykke sig i kærlige handlinger skal trænes, ja så står mange af. For så bliver den romantiske forestilling om kærligheden skudt i sænk, for kærlighed kan da ikke være noget, man skal ”træne” eller øve sig på. Men det er det, for de fleste af os er faktisk følelsesmæssige analfabeter, når det gælder kærlighed. Vi er ikke trænet i kunsten at elske et andet menneske og ved ikke hvad ægte kærlighed dybest er. Kærlighed er nemlig ikke kun en følelse, men et valg. At forelske sig er let og vidunderligt, men det er ikke det samme som kærlighed. Den anden årsag er, at mange stadig synes, at det er lidt flovt ikke at kunne klare problemerne selv. At det er en falliterklæring eller et nederlag at gå i parterapi eller på parkursus.

Sidder I fast?

Alt for mange par sidder stadig fast i den forestilling, at bare de diskuterer forholdet og diverse mangler og fejl hos hinanden længe nok, så skal det nok lykkes til sidst. Ofte sidder folk hjemme i stuerne i årevis og skændes så det brager, uden at komme skridt nærmere hinanden. Mange par genspiller de samme dramaer om og om igen uden at forsøge at få hjælp udefra, og derfor er der stadig mange par, som ender med at gå fra hinanden. Hvis du ikke i din opvækst har oplevet, at dine forældre var kærlige og omsorgsfulde overfor hinanden eller måske ligefrem blev skilt, ja så har du ikke de bedste forudsætninger for at vide, hvordan du udtrykker kærlighed i dit eget parforhold. For du har ikke set, hvordan kærlighed ser ud, og hvis du ikke har haft forældre, som kan bruges som rollemodeller, er du faktisk lidt på herrens mark. Du kommer meget nemt til enten at underkende din partners behov for ømhed, kærtegn og omsorg, eller også forsøger du at være kærlig på en måde, som din partner ikke kan mærke eller forstå. Vores kærlighedssprog er forskelligt, og ofte rammer vi helt forkert, når vi prøver at udtrykke os på den måde, som vi selv gerne vil elskes. Derfor kan der hos rigtig, rigtig mange par være brug for parterapi. Og hvis du er presset, kan det være svært ikke at give udtryk for sine frustrationer på en aggressiv måde – for du har måske ikke lært at fortælle din kæreste, hvad der ligger bag den vrede udmelding. Eller din kæreste har ikke lært at være nysgerrig på, hvad der ligger bag din voldsomme reaktion, når du reagerer på en måde, som han ikke forstår.

Tøv ikke for længe

De fleste sidder fast i gamle fastlåste kommunikationsmønstre og overlevelsesmekanismer og derfor er det så svært at løse selv uden hjælp eller inspiration udefra.Manglende nærvær og dårlig kommunikation kan resultere, at I ikke længere føler Jer følelsesmæssigt forbundet, og hvis du oplever det, er der grund til bekymring. Tøv ikke for længe, hvis du synes, at I glider fra hinanden, og at I skændes mere og mere. Måske er det NU, at du skal tage din kæreste i hånden og gøre en fælles indsats for at få glæden, nærheden og det erotiske samliv til at blomstre igen. Jeg kan tilbyde jer parterapi Risskov. Sessionerne vil foregå privat i fredelige omgivelser på min adresse i Risskov

Praktiske informationer om terapi-metoder, varighed og priser