+45 22408941 karen@livogessens.dk

Forleden skrev jeg på min blog om begrebet” hudsult”. Blogindlægget havde fokus på, hvordan man i et parforhold kan booste intimitet og berøring, som er så vigtigt for vores trivsel på alle områder.”Hvad gør man så når man er single?” spurgte en af mine klienter mig. Det er der indtil flere gode bud på.

Cuddling

Cuddling er en af de nyeste behandlingsformer i Danmark, som kort fortalt går ud at købe sig til professionel berøring, hvor man efter eget valg kan blive aet, strøget, masseret eller holdt om. Behandlingen har intet med sex at gøre, man er fuldt påklædt og inden sessionen aftaler man med behandleren, hvordan man undervejs kommunikerer omkring personlige og fysiske grænser.

Lucy Vittrup, som har oprettet cuddlinginstituttet i København fortæller, at baggrunden for initiativet er den stigende tendens til at seksualisere berøring. Det er ødelæggende for vores relationer og vores kollektive sans for empati, mener hun. Resultatet er nemlig en stigende berøringsangst, som forplanter sig til både børnehaver, skoler, ældrepleje og parforhold.

Ord er ikke nok

I dag er der mere end 1.6 millioner singler i Danmark. Og selvom du som single kan få masser af kontakt via venner og veninder, chat og likes på facebook, er ord ikke nok. Den kropslige kontakt og berøring er livsvigtig for din sundhed, dit stressniveau og din evne til at føle tillid til andre.

Måske synes du det er grænseoverskridende at bestille tid til berøring og kropskontakt, men jeg tror på, at det i årene fremover bliver lige så almindeligt, som at gå til massage, kranio sakral terapi eller Body SDS. Der findes mange muligheder.

Hvad kan jeg selv gøre

Indtil da kan give dig selv kærlig berøring på flere måder:

  • Masser din krop langsomt og blidt efter badet. Brug olie eller bodylotion og giv dig tid til at arbejde hele kroppen igennem. Mærk de forskellige dele af din krop og flyt samtidig din opmærksomhed med hele vejen rundt. Kærtegn dit ansigt og mærk, hvor dejligt det er at give kærlighed og omsorg til sig selv.

 

  • Hvis du har børn har du allerede foræret dig selv en af de bedste muligheder for at få kærlig berøring hver dag. Børn elsker at blive kærtegnet og nusset, og du kan helt sikkert også selv mærke, hvordan du selv slapper af, når du kysser og krammer med dit barn.

 

  • Og hvis du har en hund, eller en kat, kan du gøre det samme. Måske lyder det lidt mærkeligt, men at have fysisk kontakt med et dyr kan give en dyb ro. Prøv at lægge hænderne på dyrets krop eller læg hovedet på dets bryst. Læg mærke til dyrets ro og dets hjerteslag. Føl hvordan det trækker vejret. Føl, hvordan du selv falder til ro ved at følge dyrets naturlige rytme.

 

  • Eller find dig en kæreste. Gå i byen eller opret en profil på en datingside, og bevæbn dig med tålmodighed. Det skal nok lykkes før eller siden. Sørg for at sikre dig, at ham du vælger er vild med kropskontakt og kærtegn – også når forelskelsen har lagt sig. Spørg ham om, hvordan han har det med krammere, kys og kærtegn i hverdagen i længerevarende forhold. Og overvej en ekstra gang, hvis han siger, at det ikke er noget han går op i.